kisraczpraxis@gmail.com
+36 26 341815
2011 Budakalász Klisovác u 6

Kisráczmed Kft

Háziorvos Budakalász

COVID-19 információk

Oltáshelyzet, tájékoztatók

Védőoltás előtti teendők

Gyakorlati teendők a védőoltás előtt

1.) Az ügyintézés gyorsítása érdekében kinyomtatva, ha teheti kitöltve hozza magával, illetve vigye az oltópontra a beleegyező nyilatkozatot. A nyilatkozat a Koronavirus.gov.hu honlapon található és innen tölthető le: >> HTTPS://CUTT.LY/9KZGYAE

2.) Amennyiben oltópontra megy, gondolja végig, hogy: van-e krónikus betegsége, a közelmúltban volt-e súlyos betegsége (különösen az elmúlt 3 hónapban), volt-e az elmúlt 2 hétben akut megbetegedése?

3.) Érdemes összeírni, hogy milyen gyógyszereket szed. Amennyiben a közelmúltban immunrendszert gyengítő kezelésben részesült jelezze azt az oltóorvosnak.

4.) A kórházi oltópontra vigye magával a személyazonosító iratait és a TAJkártyáját!

5.) A védőoltás előtt – a szokásos napi ritmusának megfelelően – igyon és egyen! Amennyiben vérvételkor, védőoltáskor vagy injekció beadása kapcsán előfordult már ájulás, akkor az oltásra vigyen magával egy palack vizet és esetleg szőlőcukrot! Ezt mindenképp jelezze az oltás előtt az oltóorvosnak.

8.) Lehetőleg olyan öltözékben érkezzen a kórházi oltópontra vagy rendelőbe, amiben könnyen szabaddá tudja tenni a felkarját

9.) Az oltásig pedig tanulmányozza az egyes oltások betegtájékoztatóit, melyeket a >> LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK menüpontban talál .